Το γάλα φέρνει γκρίνια

Η διαφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα αυτό, ο κ.Τσαυτάρης επανέλαβε, ότι ούτε οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ίδιες ούτε οι γεωγραφικές σε σχέση λ.χ.με την Ολλανδία, διότι εκεί υπάρχουν πεδιάδες, οι μονάδες είναι οργανωμένες, η θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενώ στη χώρα μας οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Μάλιστα ,όπως ανέφερε, σε αυτό συγκλίνουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, διότι οι ελληνικές φάρμες είναι περιορισμένες σε μέγεθος και δυναμικότητα  και η συγκέντρωση γάλακτος για να διατεθεί στον καταναλωτή γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης επέμεινε στο ζήτημα αυτό ωστόσο κράτησε χαμηλά τους τόνους λέγοντας ότι όταν φτάσει η ώρα θα το συζητήσουμε.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις