Άραγε είναι όλες οι αναλύσεις ελαιόλαδου απαραίτητες; Μπορώ να αποφύγω κάποιες; Τι μπορώ να κάνω για να διαφοροποιήσω το προϊόν μου; Τι δείχνει πραγματικά η κάθε παράμετρος;
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του Ειδικού Αναλυτικού Κέντρου Αγροτικών Επιχειρήσεων "AB-Center" www.ab-centre.ru, η πλειοψηφία των βρώσιμων ελιών, που καταναλώνονται στη Ρωσία είναι ισπανικές.
Για το βαμβάκι, την καλλιέργεια με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τη χώρα, μίλησε ο Πρόεδρος των εκκοκιστών ο Αντώνης Σιάρκος στο THESSALONIKI SUMMIT (THE FUTURE OF AGRICULTURE).
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καθαρός εισαγωγέας λαδιών ελιάς όλων των ειδών. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι η Ελλάδα, με μέση ετήσια παραγωγή ελαιόλαδου 250.000 τόνων, εξάγει λιγότερο λάδι στη Βρετανία, από ότι η Γερμανία, με μηδέν παραγωγή!
Το κρασί που παράχθηκε έχει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, πλούσιο σε χρώμα και με αρκετές και μαλακές τανίνες.
Με ιδιαίτερη έμφαση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και στις εθνικές αρχές, για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της ελιάς καλαμών.