ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το πράσινο τσάι μειώνει τα τριγλυκερίδια Πίνοντας ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μαζί με τα γεύματά σας είναι πιθανό να έχει οφέλη στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα ψάρια και τα θαλασσινά επηρεάζουν τη χοληστερίνη; Ωστόσο, η δυνατότητα των ψαριών και θαλασσινών για την αύξηση του επιπέδου της χοληστερόλης στο αίμα είναι πολύ μικρότερη από άλλα τρόφιμα.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα οφέλη που προσφέρει η μαστίχα στον οργανισμό Το δάκρυ της Χίου, η μαστίχα, είναι ένα από τα υπερ-προιόντα της ελληνικής γης με ευεργετικές δράσεις στην υγεία.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα διατροφικά πλεονεκτημάτα κατανάλωσης καστανού ρυζιού Πολύ συχνά ακούμε για το διατροφικό πλεονέκτημα των ανεπεξέργαστων προϊόντων έναντι των αντίστοιχων επεξεργασμένων.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η Νηστεία κάνει καλό Μια πρόσφατη έρευνα σημειώνει πως η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αν αυτή γίνεται σωστά.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Προστασία της δημόσιας υγείας με πιο προσιτή υγειονομική περίθαλψη Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί και έχει επιτύχει να βελτιώσει τα δικαιώματα των ασθενών που αναζητούν θεραπεία σε άλλη χώρα από αυτή της κατοικίας τους.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το γιαούρτι βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου Τα βακτήρια του εντέρου, αυτά δηλαδή που διαμορφώνουν την εντερική χλωρίδα, σχετίζονται άμεσα και αμφίδρομα με τη διάθεσή μας.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ H θετική επίδραση της κατανάλωσης φράουλας και μύρτιλλων Τα οφέλη της κατανάλωσης των φρούτων που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των μούρων είναι αναμφισβήτητα ποικίλα.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η κατανάλωση οσπρίων μειώνει τη χοληστερίνη Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, ο αρακάς και τα άλλα όσπρια, όταν τρώγονται τακτικά, μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Οδηγίες για το Πάσχα από τον ΕΦΕΤ Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μάς οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων