Έγινε ΠΟΠ το γιαούρτι Βουλγαρίας

Το «πράσινο φως» να ονομαστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ένα είδος γιαουρτιού από τη Βουλγαρία άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εν λόγω σκεύασμα παράγεται από νωπό πρόβειο, αγελαδινό, βουβαλίσιο, κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών και έναν συμβιωτικό παράγοντα εκκίνησης το βακτήριο ζύμωσης γνωστό σε όλους ως «lactobacillus bulgaricus”, που δεν έχουν υποβληθεί σε γενετική τροποποίηση. 

Σημειώνεται ότι το βακτήριο ονομάστηκε έτσι από τον Βούλγαρο καθηγητή Στάμεν Γκριγκοροβ ο οποίος ήταν και ο πρώτος που κατάφερε να τον απομονώσει. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις