Δήμος Ηρακλείου: Σκάνδαλο με τις λαϊκές αγορές ανείσπρακτα 3 εκατ. ευρώ - Χρέωναν 4πλασια τους παραγωγούς από… «λάθος»
Δήμος Ηρακλείου: Σκάνδαλο με τις λαϊκές αγορές ανείσπρακτα 3 εκατ. ευρώ - Χρέωναν 4πλασια τους παραγωγούς από… «λάθος»

Μια απίστευτη αποκάλυψη, στον απόηχο των ηχηρών, αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του neakriti.gr και της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» είδε το φως της δημοσιότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με φόντο τα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές αγορές.

Όπως αποκαλύφθηκε, υπήρξε ένα σημαντικό σφάλμα στη διατύπωση απόφασης του 2020, σφάλμα το οποίο φαίνεται να έγινε μόλις τώρα αντιληπτό χάρη προφανώς στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα,  στο οποίο παρατέθηκε αναλυτικά η επίμαχη απόφαση, δίνοντας το έναυσμα για να διαπιστώσουν στη Λότζια μια σημαντική γκάφα...

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό αίτημα των εμπόρων των λαϊκών αγορών και, στο πλαίσιο της δικαιοσύνης και της ευθυγράμμισης των δημοτικών τελών για παραγωγούς και εμπόρους, ψήφισε υπέρ της μείωσης των τελών των εμπόρων από τα 8 στα 4 ευρώ ανά θέση... Όσο δηλαδή ήταν το ύψος των τελών για τους παραγωγούς των αγορών!

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε λοιπόν πολιτικά μείωση τελών για τους εμπόρους, ωστόσο στη σχετική απόφαση υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής, και όχι από δόλο όπως αναγνωρίστηκε από όλους κατά τη συζήτηση, λάθος διατύπωση!

Αντί για 4 ευρώ ανά θέση, στη διατύπωση μέσα στην επίσημη απόφαση για τον καθορισμό των νέων τελών αναφερόταν ότι το ημερήσιο τέλος χρήσης κοινόχρηστου στις λαϊκές καθορίζεται στα 4 ευρώ ανά μέτρο εκθετηρίου, ανά μέτρο δηλαδή του πάγκου!

Επειδή όμως ο κάθε πάγκος είναι 4,5 μέτρα, βάσει της λανθασμένης, εκ παραδρομής διατύπωσης, το τέλος εμφανίζεται ουσιαστικά ότι διαμορφώθηκε στα 18 ευρώ (4 ευρώ x 4,5 μέτρα)!

Με βάση δηλαδή το σφάλμα διατύπωσης, αντί να μειωθεί το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τους εμπόρους των λαϊκών αγορών από τα 8 στα 4 ευρώ, εμφανίζεται να έχει κατά λάθος αυξηθεί από τα 8 στα 18 ευρώ και βεβαίως αυτό το ποσό θα έπρεπε θεωρητικά να εισπράττεται όλο αυτό το διάστημα.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία, δεν εισπράχτηκε βεβαίως τέτοιο ύψος τελών, ωστόσο εδώ προκύπτουν, όπως επισημάνθηκε, εύλογα από επικεφαλής και συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δύο ζητήματα: Ζήτημα πολιτικό, για το πώς τόσο καιρό δεν έχει γίνει διόρθωση στη λάθος διατύπωση σε μια επίσημη απόφαση... Και ζήτημα έμπρακτων κινδύνων... συνεπειών για υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη.

Πηγή: NeaKriti

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις