Η Μόσχα επιστρέφει στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία για τις εξαγωγές δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Όπως ανέφερε χάρη στην ανάμιξη των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο και τα ουκρανικά λιμάνια για να διεξαγάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την πλευρά του πως η ρωσική συμμετοχή στην υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών πρόκειται να ισχύσει και πάλι από σήμερα.

Η Τουρκία είχε εκθέσει νωρίτερα τους όρους της Ρωσίας για να συνεχίσει να εφαρμόζεται η εν λόγω συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τον παγκόσμιο εφοδιασμό, λέγοντας πως η Μόσχα θέλει να εξασφαλίσει τις δικές τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Τις προηγούμενες ημέρες πλοία συνέχιζαν να μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά μέσω της θαλάσσιας οδού παρά την αναστολή, όμως αυτό ήταν απίθανο να συνεχιστεί επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν συνήπταν νέα συμβόλαια εξαιτίας της κίνησης της Ρωσίας, είπαν στο Ρόιτερς πηγές στη βιομηχανία των μεταφορών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις