Να καθορίζεται ελάχιστη ποσότητα γύρης στο ελληνικό μέλι, αλλά και να διασφαλίζεται με εργαστηριακές μεθόδους η ποιότητα και η πιστότητα του ελληνικού μελιού.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ενωσιακά συστήματα ποιότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης προϊόντων .
Σκοπός του κέντρου εξυπηρέτησης είναι η ενημέρωση των παραγωγών που έχουν πληγεί από τη θεομηνία Daniel και η συγκέντρωση τυχόν παρατηρήσεων, αιτημάτων ή διευκρινίσεων.