Η αποξήρανση της λίμνης την δεκαετία του 1960, προκειμένου να συμβάλει στην ραγδαία αγροτική ανάπτυξη της εποχής, να λύσει κοινωνικά θέματα και να απαλλάξει την περιοχή από προβλήματα που δημιουργούσαν οι ελώδεις εκτάσεις της.
Ζητούν οι ως άνω την ίδρυση της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας» στην Ελασσόνα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «ένας από τους κλάδους της οικονομίας που επλήγη σε πολύ μεγάλο βαθμό, κατά την διάρκεια της δοκιμασίας της πανδημίας, είναι, αναμφίβολα, αυτός της εστίασης.
Ο βασικός δείκτης διαπραγμάτευσης για την αξία των σιτηρών στην Ευρώπη έχει εκτοξευτεί προσεγγίζοντας τα 390ευρώ/τόνο, από 260ευρώ/τόνο προ του ουκρανικού.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι εισπρακτικές εταιρείες, σύμφωνα με αναφορές παραγωγών, επικοινωνούν με τους ίδιους, ενημερώνοντας τους για τις έννομες συνέπειες σε περίπτωση που δεν εξοφλήσουν τον τρέχοντα (!) λογαριασμό.