Ορισμένα από αυτά σχετίζονται με τη διαχείριση ελαιώνα για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό των επιπτώσεων της, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων από την επεξεργασία βρώσιμων ελιών,.
Η γιορτή διοργανώνεται για το «μαρτιάτικο», hygrophorus marzuolus, ένα εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας μανιτάρι, που καρποφορεί από τον Μάρτιο ως τον Μάιο.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της συμβολής της Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στην αειφόρο Γεωργία και τη σύγχρονη Βιοοικονομία σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται τόσο κλιματικά, όσο και οικονομικά.