Το πεπόνι είναι πλούσιο σε έναν αριθμό συστατικών, όπως η αδενοσίνη, που είναι γνωστό ότι μειώνουν την πίεση του αίματος και την χοληστερίνη και προφυλάσσουν από εγκεφαλικά επεισόδια.
Η επιστήμη έχει δείξει ότι, όταν κάποιος καταναλώνει λιπαρά τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα υπέρβαρος, ενώ αντίθετα, όποιος καταναλώνει τρόφιμα, που περιέχουν τα «κακά» λιπαρά, έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει.
Κάνει καλό, μεταξύ άλλων, στην καρδιά, τα κόκαλα, τα νεφρά, το νευρικό σύστημα και τα μάτια, σύμφωνα με το onmed, ενώ μειώνει και το λίπος του σώματος.