Τα ιχθυηρά, στα οποία ανήκουν ψάρια, οστρακοειδή, καρκινοειδή και δεκάποδα, είναι τροφές που προσφέρουν μόνο οφέλη στον οργανισμό μας και προάγουν την ομαλή λειτουργία πολλών ζωτικών οργάνων.
Το αλάτι έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό τραπέζι από την εποχή που το ελληνικό νοικοκυριό είχε περιορισμένους τρόπους στη διάθεσή του να συντηρεί τις τροφές.
Η επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλλει ταχύτατα και εξελίσσεται ανάλογα και με τους τοπικούς εποχικούς παράγοντες, που ευνοούν τον τρόπο μετάδοσης της.