Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φέτας και γενικά των τυριών. Κουβαλώντας το γάλα από τα πρόβατα κάθε μέρα σε προβιές ζώων διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη ότι μετά από μερικές μέρες το γάλα έπηζε και γινόταν στερεό, φαγώσιμο.
Όλο και περισσότερο, βλέπουμε συσκευασίες με σήμανση «Ελληνικό Προϊόν», ελληνικές σημαίες κλπ. Πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά; Μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα προϊόν είναι ελληνικό
Στην παγκόσμια παραγωγή ελαιούχων σπόρων, η παραγωγή σπόρων ηλίανθου εκπροσωπεί το 8%. Η μεγαλύτερη παραγωγή ελαιούχων σπόρων είναι από σόγια (55%), δεύτερη είναι η ελαιοκράμβη (14%) και τρίτη είναι η παραγωγή βαμβακόσπορου (10%).
Με τον όρο προβιοτικά προϊόντα εννοούμε τα προϊόντα εκείνα που περιέχουν προβιοτικά συστατικά. Όταν μιλάμε για προβιοτικά συστατικά αναφερόμαστε σε ειδικούς ζωντανούς μικροοργανισμούς,
Η διαίρεση χρονολογείται από τον Αριστοτέλη (384 π.Χ. - 322 π.Χ.), ο οποίος διέκρινε σε φυτά που γενικά δεν κινούνται, και σε ζώα . Με τον όρο φυτό χαρακτηρίζεται ένας από τους τύπους με τους οποίους εμφανίζεται η ζωή στη γη
Η πλειοψηφία των καλλιεργούμενων ποικιλιών σιταριού ανήκει σε δύο κύρια είδη του γένους Triticum. Στο εξαπλοειδικό (Triticum aestivum) -παραδοσιακό αρτοποιήσιμο σιτάρι.
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική ιστορία, ο Ποσειδώνας, ο Θεός της θάλασσας και η Αθηνά, η θεά της ειρήνης και της σοφίας, αμφισβήτησαν ποιανού το όνομα θα δινόταν στην πρόσφατα χτισμένη πόλη, στο έδαφος της Αττικής.