Κύρια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης είναι το σερβίρισμα «self-service» με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, η πραγματοποίηση με «μηδενικά απορρίμματα» (zero-waste) .
Το Trophy-Τροφή, μέσω των Trophy-TροφήMeetupsπαρουσιάζει τις ευκαιρίες, τις τάσεις και τα καλά παραδείγματα του χώρου, με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και άλλων δομών.
Η έκθεση αναπτύσσεται σε 8 περίπτερα και καταλαμβάνει 55.000 τ.μ., όπου συμμετέχουν προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, εταιρείες με υλικά συσκευασίας και ετικέτας, μεταφορές, logistics, λιπάσματα και παροχή υπηρεσιών.
Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κτηνοτρόφοι για τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, έτσι ώστε να αδειοδοτηθούν περισσότερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.