Μια τροφή χαρακτηρίζεται ως super food όταν σε μικρή ποσότητα συγκεντρώνει πλήθος ευεργετικών ουσιών και αποτελεί έναν αξιόλογο σύμμαχο στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την Μεσογειακή διατροφή με μικρότερο βάρος, μειωμένο κίνδυνο διαβήτη, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και χοληστερίνη κ.ά.
Τα παιδιά που κινδυνεύουν από αλλεργία στα φυστίκια, μπορούν να την αποφύγουν, αν τρώνε σχετικά προϊόντα με φυστίκι κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.