Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για τους προβιοτικούς μικροοργανισμούς από την επιστημονική κοινότητα λόγω των ισχυρισμών για ωφέλειες στην υγεία του ανθρώπου.
Τα όστρακα (ή αλλιώς οστρακοειδή) είναι ο αλιευτικός και διατροφικός όρος που περιγράφει τα υδρόβια ζώα με σκληρό κέλυφος που καταναλώνονται ως τρόφιμα από τους ανθρώπους.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες ΕΟΔΥ και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της περιοχής από την πανδημία του κορονοϊού.