ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ποιες είναι οι τροφές που μας κάνουν πιο… έξυπνους «Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η διατροφή ώστε να υποστηριχθούν οι γνωστικές επιδόσεις.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες οι τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, μειώνουν τον κίνδυνο για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το μεταλλικό νερό αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου Όλοι θεωρούμε πως τα γαλακτοκομικά είναι η καλύτερη πηγή για να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με ασβέστιο.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τι πρέπει να προσέξετε στο ξαναζεσταμένο ρύζι Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να καταναλώνουν ξαναζεσταμένο φαγητό, που έχει παρασκευαστεί την προηγούμενη ημέρα.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τι θα σας συμβεί αν σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσο ψάρι μπορούμε να τρώμε την εβδομάδα Το ψάρι αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η διατροφή με χαμηλά λιπαρά “μπορεί να σας σκοτώσει πρόωρα” Οι δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τροφών, πιθανώς αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του καφέ Το καλύτερο από όλα είναι ότι η επίδραση του καφέ ήταν παρόμοια για τους ανθρώπους που έπιναν με καφεΐνη ή χωρίς καφεΐνη καφέ.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ο ξηρός καρπός που μειώνει τις λιγούρες Τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τι γίνεται με την υπερκατανάλωση του αλατιού «Στην καρδιά δεν αρέσει το αλάτι» προέκυψε από έρευνα που διήρκεσε 12 χρόνια με τη συμμετοχή 4.630 υγιών ενηλίκων
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ποια λαχανικά είναι καλύτερο να μαγειρεύονται Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στα λαχανικά άλλοτε ενισχύονται και άλλοτε καταστρέφονται με το μαγείρεμα.