ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ο κίνδυνος από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα παραμένει χαμηλός Το 97% των δειγμάτων τροφίμων που συλλέχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων .
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Χαμηλότερη πίεση για τους νέους που τρώνε πολλά ψάρια «Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μία διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι της υπέρτασης».
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσο γάλα πρέπει να πίνουν τα παιδιά «Το σημαντικό είναι να μάθει να καταναλώνει ποικιλία τροφίμων με μέτρο και όχι να κάνει υπερκατανάλωση ενός» .
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ποιο είναι, τελικά, το κατάλληλο λάδι για τηγάνισμα; Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πίνουμε περισσότερο σε περιόδους έντονου στρες Τον λόγο για τον οποίο πολλοί άνθρωποι πίνουν περισσότερο αλκοόλ όταν θέλουν να χαλαρώσουν πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Δύο φλιτζάνια καφές την ημέρα προστατεύουν από την άνοια Δύο φλιτζάνια καφές την ημέρα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης νοητικής διαταραχών με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα αυγά μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού Η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η βρώμη μειώνει τη χοληστερόλη Ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση προβλημάτων της καρδιάς και των αγγείων αποτελούν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, ένα από τα τρία βασικά μακροθρεπτικά συστατικά απαραίτητα για ισορροπημένη διατροφή.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το διατροφικό προφίλ του Έλληνα καταναλωτή Σημαντικές προοπτικές για το λιανεμπόριο τροφίμων.