Η σελινόριζα είναι μία από τις τρεις κατηγορίες του σέλινου εκείνου που διακρίνεται για τη μεγάλη και σαρκώδη ρίζα του που τρώγεται σε σαλάτες ωμό, αλλά και μαγειρεμένο ως συστατικό διαφόρων συνταγών ή σε τουρσί κ.ά.
Πηγή πρόσθετου οικογενειακού εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η καλλιέργεια μαϊντανού, βασικό πλεονέκτημα των οποίων είναι η διττή χρήση του για το φύλλωμα και τη ρίζα του.
Η στροφή στις βιολογικές καλλιέργειες μπορεί να κρύβει δυσκολίες, αλλά εμφανίζει και σημαντικές προοπτικές, δημιουργώντας προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα εξωστρεφή.
Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες φακής, με δύο κύριες να καλλιεργούνται κατά κόρον στη χώρα μας, αυτές είναι η λεπτόσπερμη και η πλατύσπερμη ποικιλία αντίστοιχα .
Η καλλιέργειά του στην Ελλάδα είναι αρκετά περιορισμένη, ωστόσο η ζήτησή του ως μεταποιημένου προϊόντος δημιουργεί περιθώρια ανάπτυξης και στη χώρα μας.
Το γκότζι μπέρι κατάγεται από τη μακρινή Κίνα, είναι περιζήτητο για τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητές του και μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμα και σε άγονα εδάφη, απαιτώντας ελάχιστες φροντίδες.
Με τη ζήτηση της αγοράς να υπερβαίνει τις διαθέσιμες ποσότητες καρυδόψιχας , την ελληνική ποιότητα να υπερέχει ποιοτικά έναντι ασιατικών και τις εξαγόμενες ποσότητες από την Ελλάδα να είναι ελάχιστες .
Ο λόγος για το λαχανάκι Βρυξελλών, το μαρούλι και το μπρόκολο, η καλλιέργεια των οποίων υπόσχεται κέρδη, χωρίς να απαιτεί μεγάλες εκτάσεις και σημαντικό αρχικό κεφάλαιο.
Τα σπέρματά τους συλλέγονται κυρίως για εκμετάλλευση του παραγόμενου ελαίου τους ως βιοκαύσιμο ,προς αντικατάσταση συμβατικών ρυπογόνων παραγόντων υγρής καύσης.